Recept: gegratineerde tagliatelle met groenten - VivaGezond

Recept: gegratineerde tagliatelle met groenten

Geen zin om te koken? Deze gegratineerde tagliatelle staat binnen het halfuur op tafel. Snel én lekker!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 2 el olijfolie

– 250 g bloemkoolroosjes

– 150 g wortelen, in schijfjes gesneden

– 120 g sperzieboontjes, in stukken gesneden

– 230 g pompoen, in blokjes gesneden

– 500 ml tomatensaus

– 300 g groene tagliatelle

– 100 g geraspte cheddar kaas

– peper en zout

– 15 g boter

– 20 g bloem

– 300 ml melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een mediumgrote ovenschaal in met olijfolie. Verhit de olie en bak de groenten in porties op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Voeg de tomatensaus toe en zet opzij.

Kook de tagliatelle al dente.

Terwijl de pasta kookt maak je de béchamelsaus. Verwarm de boter en voeg de bloem toe terwijl je blijft roeren (ongeveer 2 minuten) totdat je een dikke roux hebt. Voeg de melk toe en blijf roeren tot je een dikke saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta in de voorbereide ovenschaal en lepel de groenten er bovenop. Giet de saus over de groenten en strooi de kaas erover. Bak gedurende 20 minuten in de oven.

Serveer met een groene sla en brood.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

Articles similaires