Recept: gratin van knolselder en aardappel met truffelolie - VivaGezond

Recept: gratin van knolselder en aardappel met truffelolie

Ingrediënten voor 4 personen

– 650 gram aardappelen

– 330 gram knolselder

– 1 teentje knoflook

– 1 el verse tijm

– 3 eidooiers

– 200 ml room

– paneermeel

– truffelolie

– boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de ovenschaal in met boter en wrijf ze in met een half teentje knoflook.

Schil de knolselder en de aardappelen en snij ze in flinterdunne stukjes. Doe ze samen met de tijm in de ovenschaal.

Meng de eidooiers met de room, peper en zout. Schenk over de groenten en druk aan. Dek de schotel af met bakpapier en zet ze 1 uur in de oven, of tot de gratin gaar is. Laat de gratin afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C, snij de gratin in stukken en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op. Zet de stukken 15 à 20 minuten in de oven en werk af met de truffelolie.

Share on Facebook8Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

Articles similaires