1 op 2 studenten met pollenallergie grijpt naar zakdoek tijdens blokperiode - VivaGezond

1 op 2 studenten met pollenallergie grijpt naar zakdoek tijdens blokperiode

This post is also available in: Frans

1 op 4 studenten heeft een pollenallergie en bij 1 op 2 speelt dat hen vooral tijdens de examens in de zomermaanden parten.

In deze tijd van het jaar bloeien verscheidene  grassen, en verspreiden deze hun stuifmeel of pollen via de wind, hetgeen de gekende allergische reacties uitlokt: veelvuldig niezen, een lopende neus, geïrriteerde ogen, enz. Verre van ideale omstandigheden om geconcentreerd te studeren. Stress heeft bovendien een versterkend effect op de vervelende fysieke symptomen van hooikoorts en vormt dus een extra bedreiging voor de schoolprestaties.

Handige Pollen-Info app

“Opdat de medicatie effectief soelaas zou bieden op het moment dat de nood het hoogst is, moet de patiënt in kwestie tijdig met de kuur starten”, vertelt Jan Declerck, allergie-expert bij MSD Belgium. “In dit opzicht is onze recent geoptimaliseerde Pollen-Info app een bijzonder handige en gebruikersvriendelijke tool. Een gepersonaliseerd, plaatsgebonden weerbericht biedt de gebruiker een weekoverzicht met de mogelijke risicomomenten. Op deze manier kan de patiënt tijdig zijn voorzorgen nemen.”

De Pollen-Info app is verkrijgbaar voor iPhone en voor Android. Patiënten zonder smartphone kunnen alle informatie raadplegen op de nieuwe website. Daar kan de app ook gratis gedownload worden ofwel via de QR-codes.

Op YouTube is eveneens een didactisch filmpje beschikbaar.
Deze app werd tevens goedgekeurd en ondersteund door de patiëntenorganisaties “Prévention des allergies” en de “Astma- en Allergiekoepel”.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone