Borstvoeding, elkaars ervaringen delen - VivaGezond

Borstvoeding, elkaars ervaringen delen

Zelfs als moeders ervoor kiezen borstvoeding te geven en daarbij geen hinder ondervinden de eerste dagen die volgen op de bevalling, dan stellen we toch een sterke daling vast van het aantal moeders dat borstvoeding geeft in de daaropvolgende maanden.

Het aantal moeders dat borstvoeding geeft is niet hoog in België. Minder dan 20% van de baby’s krijgen exclusief moedermelk de eerste zes maanden van hun leven, zoals dat aanbevolen wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie.

De uitwisseling van ervaringen aanmoedigen, is  van groot belang om moeders te helpen goed van start te gaan met de borstvoeding en hen de mogelijkheid te bieden zo lang als mogelijk door te gaan.

Wanneer ze elkaar ontmoeten, kunnen de moeders van elkaars ervaring leren, elkaar helpen, hun overtuiging versterken en het vertrouwen in zichzelf vergroten.

Met de campagne  “Borstvoeding, elkaars ervaringen delen” willen het Federaal Plan Voeding en Gezondheid (FOD Volksgezondheid) en het Federaal Borstvoedingscomité het belang benadrukken van het delen van ervaringen over borstvoeding. Borstvoeding heeft alleen maar voordelen voor de gezondheid van het kind en van de moeder.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone