Condooms voor iedereen! - VivaGezond

Condooms voor iedereen!

This post is also available in: Frans

Het condoom is het enige middel dat bescherming biedt tegen seksueel overdraagbare infecties. Het condoom gaat tegenwoordig verder dan alleen preventie, ook plezier wordt niet vergeten. Plezier XXX, speciale effecten, textuur, kleuren, parfums, smaken, meer finesse, en nog een hele hoop andere onverwachte sensaties worden u in een ruim aanbod aangeboden. Twijfel over het gebruik? Kijk dan op de verpakking, waarop alles aangegeven staat!

Bestaan er condooms zonder latex?

Ja! Wie allergisch is aan latex moet condooms vermijden die deze stof bevatten. Anders loopt men risico op verbranding, irritatie of een allergische shock. Steeds meer merken stellen condooms zonder latex voor. Ze kunnen gemaakt zijn van gezuiverde latex, in polyurethaan. Dat is een transparante materie, die een beetje minder soepel is, maar die beter warmte doorlaat dan latex.

Andere condooms zijn gemaakt van sensopreen. Nog een alternatief bestaat erin het vrouwencondoom uit te proberen. Dat is enkel te koop in de apotheek. Het biedt de mogelijkheid zonder latex aan anticonceptie te doen en zich te beschermen tegen seksueel overdraagbare infecties, zonder afhankelijk te zijn van de partner.

Goed om te weten!

De enige efficiënte barrière tegen soi’s is het condoom, als u tenminste enkele essentiële voorzorgsmaatregelen in acht neemt:

  • controleer de gebruiksdatum op de verpakking;
  • alleen de CE-norm garandeert een condoom van goede kwaliteit;
  • bewaar condooms op een droge plaats, uit de warmte en de zon. Opgelet als u een condoom in uw portefeuille of zak bewaart, want u kunt het hiermee beschadigen;
  • als u tegelijk met het condoom een glijmiddel gebruikt, moet dat een glijmiddel op waterbasis zijn. Vette producten (zoals boter, vaseline of crème) maken het condoom poreus en vergroten het risico dat het scheurt.
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone