Een mooie huid de hele winter door! - VivaGezond

Een mooie huid de hele winter door!

This post is also available in: Frans

De winter kan hard zijn voor de huid. We anticiperen op deze periode en starten ons noodplan op met producten die specifiek aangepast zijn aan de strenge winter.

Make-up zacht verwijderen

Micellair water is de beste optie om make-up te verwijderen. Ofwel baseert men zich op een Aziatisch zorgvuldig en uiterst zacht ritueel dat drie minuten in beslag neemt: een minuut om het gezicht in te masseren met een product met een cold-cream-textuur. Een minuut om een emulgerende reinigingsgel aan te brengen met een beetje water. Een minuut om het gezicht af te spoelen met een handdoek of een washandje gespoeld in warm water. Een reinigingsritueel voor ’s morgens en ’s avonds!

Een beschermd gezicht

Een gave, soepele, stralende huid is een goed gehydrateerde huid. Maar in de winter heeft de huid de neiging om uit te drogen. Ze voelt trekkerig en oncomfortabel aan, ze wordt rood en zelfs een beetje ruw. Dit zijn symptomen van dehydratatie.
Men moet het vochtverlies dus tegenhouden door een film/barrière te creëren die verhindert dat de watermoleculen kunnen ontsnappen.

  • Kies voor aangepaste crèmes met een rijke textuur, vooral in de winter, die de huid voeden en herstellen.
  • Denk eraan van tweemaal per week een hydraterend, voedend en regenererend masker aan te brengen. De heilzame actieve bestanddelen herstellen de huid en bereiden ze voor op externe agressies.
  • Voeg enkele druppels hydraterend of revitaliserend serum toe aan de dagcrème om de weerstand te versterken.
  • Ga vooral niet slapen met een blote huid. Breng een nachtcrème en een oogcontour aan als voorbereiding op de volgende dag en ter preventie van opgezwollen ogen.

Baden beperken

Een goed bad of een lekker warme douche doet deugd in koude tijden. Maar niets droogt de huid meer uit! Men kan zich dus maar beter beperken tot maximum 10 minuten per dag in lauw water (max. 37°C). Te vermijden: zeep en oppervlakteactieve stoffen, dit zijn producten die sterk schuimen en de beschermingsfilm van de huid vernietigen. Met een olieformule kan men niets verkeerds doen. Waarom? Omdat olie de textuur is die het best in de huid dringt. De epidermis neemt gretig alle voedingsstoffen op die ze nodig heeft. Zo behoudt ze haar soepelheid en comfort.

Een warm ingepakt lichaam

Verstopt onder verschillende kledinglagen, lijdt ons lichaam onder de koude en de wrijvingen, en verandert onze huid in een krokodillenhuid. Je hebt wellicht zelf al die onaangename jeuk ervaren die in dit seizoen soms voorkomt: het is onze vermoeide huid die haar beschermingsfunctie niet meer goed uitvoert en onze zenuwuiteinden hebben hier het meest onder te lijden. Slechts één advies! Hydrateren, hydrateren, hydrateren! Met een minerale of plantaardige hydraterende olie of een lichaamsmelk. Pas op voor lichaamsmelk met uw eigen parfum omdat deze niet voldoende hydrateert in de winter.

Verzachtende verzorgingsmiddelen (doeltreffender dan de gewone hydraterende producten) hebben een belangrijke functie, niet alleen om de huid te hydrateren en te voeden, maar ook om een goede cohesie van de epidermis te verzekeren zodat ze haar functies als beschermingsbarrière optimaal kan uitvoeren. Tweemaal per dag aan te brengen! Vraag advies aan uw apotheker, hij zal een dermocosmetisch product aanbevelen dat aangepast is aan uw huidtype.

 

Trucje van de fashionata
Verschillende dunne laagjes over elkaar isoleren beter dan een dikke laag, dit geldt zowel voor kleding als voor cosmetica. Men doet dus, zoals in Japan, aan layering, namelijk een lotion + een serum + een crème.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone