Een natuurlijke barrière tegen microben! - VivaGezond

Een natuurlijke barrière tegen microben!

This post is also available in: Frans

Een verkoudheid, hoest, griep… Om te ontsnappen aan de herfst- of winterkwaaltjes en een rode neus, tranende ogen en een pijnlijke keel te voorkomen, moeten we weten hoe ons te beschermen. Natuurlijke oplossingen helpen u om in vorm te blijven en de symptomen te verlichten.

Denk aan homeopathie…

Homeopathie heeft een preventieve werking bij winterkwaaltjes want het stimuleert het afweersysteem. Het is trouwens essentieel om vóór om het even welke behandeling tegemoet te komen aan de essentiële behoeften van uw lichaam. Tank dus vanaf september bij met wat vitamine C door vers fruit en verse groenten te eten, en geniet van de zon als ze schijnt, om uitgerust de winter in te duiken.

We reageren natuurlijk niet allemaal hetzelfde op een ziekte. Homeopathie is gebaseerd op het individu. Iedereen heeft een eigen lichaam waar een homeopathisch terrein bij hoort dat wordt gekenmerkt door familiale antecedenten en voorbije infecties. De homeopathie maakt dus een geneesmiddel op maat in functie van die factoren. Terwijl sommige capsules zoals Oscillococcinum meestal worden voorgeschreven om griep te voorkomen en het immuunsysteem te versterken, is uw homeopaat de enige die in staat is om u een behandeling voor te stellen die echt op maat is.

Echinacea, een oppermachtige plant

Ongetwijfeld het middel dat het bekendst is vandaag de dag. Het wordt het vaakst gebruikt in de fytotherapie om infecties en winterziektes te voorkomen. Echinacea stimuleert het immuunsysteem en verhoogt zo de weerstand van het lichaam voor alle microben. U kunt het nemen als een kuur gedurende 10 à 15 dagen per maand om het immuunsysteem te stimuleren. Het is ideaal om verkoudheden, grieptoestanden, hoest en infecties te bestrijden. Ook producten van de vlier zijn in de preventie een uitstekende stimulans voor het immuunsysteem.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone