Kies de ontgifting die het best bij u past! - VivaGezond

Kies de ontgifting die het best bij u past!

Ontgifting is, net als de nieuwe modetrends, voor iedereen anders! Men kan zich gemakkelijk ontdoen van alle gifstoffen door te letten op wat men eet, drinkt en de manier waarop men beweegt, of door over te schakelen op een 100% bio en zeer lekker dieet, zonder hiervoor de eetgewoonten radicaal te moeten veranderen.

Hoe ‘ontgiften’?

De oplossing is beslist een combinatie van gezonde voeding, yoga en drainerende middelen. Het beste is om te opteren voor een ontgiftingskuur die op alle fronten gaat werken zonder tekorten te creëren, zodat de gifstoffen die het lichaam belasten en de goede werking verhinderen gemakkelijk kunnen afvloeien. Met bio, lokale en seizoensproducten en veel fruit en groenten kunt u caloriearme menu’s samenstellen met meer vitaminen, mineralen en ontgiftende bestanddelen.

Tegelijk kunnen yogaoefeningen de eliminatie van gifstoffen door de ‘uitscheidingsorganen’ op gang brengen: de darmen, de nieren, de longen, de huid. Tot slot kunnen speciale massages met gebruik van drainerende bestanddelen de vorm verfijnen. Dit programma moet minstens 2 weken gevolgd worden om enkele kilo’s te verliezen en opnieuw energie te krijgen.

Tijdens de kuur:

  • geef de voorkeur aan fruit en groenten, rauw of gekookt op lage temperatuur;
  • beperk dierlijke eiwitten maar blijf er 150g per dag van eten met een voorkeur voor eieren, mager vlees en vis;
  • kook met olijfolie, denk ook aan notenolie, lijnolie, hennepolie, sesamolie die men zo kan gebruiken en die rijk zijn aan polyonverzadigde vetzuren;
  • drink gevitamineerde dranken zoals (verse) vruchten- en groentensappen, kruidenthee en water;
  • probeer zo mogelijk vroeg te gaan slapen: het lichaam laadt ’s nachts op;
  • beweeg: lopen en een sport uitoefenen die u graag doet zijn ook manieren om toxines te verwijderen (door transpiratie);
  • doe hammams en sauna’s: een eerste sessie hammam, daarna 15 minuten rust, dan een sauna, weer 15 minuten rust om dan te eindigen met een hammam;
  • kom buiten! Geniet van elke zonnestraal en adem de frisse lucht in de natuur in. Dit bevordert een gezonde ademhaling en een goede nachtrust.

Drinken: zeer belangrijk bij ontgifting

Het is belangrijk te drinken om de opgehoopte toxines in uw lichaam te kunnen afvoeren. Maak ’s morgens vers citroensap vermengd met warm water: dat is goed voor de lever en de lijn!

Drink de hele dag door water en ’s avonds kruidenthee.

Kies voor een kuur met verschillende drainerende planten

Er bestaan tal van voedingssupplementen en kruidenthees om te ontgiften. Aan u om te kiezen wat het best bij u past. Kliskruid is heel goed voor de huid, kweekgras in een thee is goed voor de nieren, berk activeert de darmfuncties, cichorei werkt in op de lever, paardenkastanje is een echte expert in lichte benen, groene thee maakt slanker, groene koffie is het wapen tegen vetkussentjes… Voedingssupplementen worden doorgaans ’s morgens of ’s middags ingenomen, kruidenthees en drainerende drankjes kunnen de hele dag door gedronken worden.

Eet veel rauwkost

Om het ontgiftingsproces in het lichaam op gang te brengen, heeft het veel vitamine B en mineralen nodig. Eet zoveel mogelijk rauwkost: op die manier gaan er geen voedingsstoffen verloren. Tevens verbetert dit de werking van de lever. Eet een groot bord rauwkost met bij voorkeur groenten die de leverfuncties stimuleren: rode biet, raap, rammenas, kruidkers, venkel.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone