Kinderen gaan vandaag in pyjama naar school - VivaGezond

Kinderen gaan vandaag in pyjama naar school

Het is vandaag/vrijdag “Nationale Pyjamadag” in het Vlaamse basis- en secundair onderwijs, een initiatief van Bednet. De vzw wil daarmee langdurig zieke kinderen een hart onder de riem steken. Meer dan 460 scholen hebben zich voor de actie ingeschreven.

De vzw Bednet biedt zieke kinderen die langdurig afwezig zijn van school, onderwijs op afstand aan via het internet. Sinds de start van Bednet in 2007 hebben al bijna 1.800 kinderen en jongeren uit bijna 900 scholen van dat synchroon internetonderwijs gebruik kunnen maken.

Om die kinderen een hart onder de riem te steken, en om de vzw zelf bekender te maken bij het grote publiek, organiseert Bednet sinds vorig jaar de Nationale Pyjamadag. In 2016 namen daar in totaal 770 scholen aan deel, de teller voor dit jaar stond vorige maand al op 460.

De boodschap is eenvoudig: de leerlingen moeten vandaag/vrijdag in pyjama naar school komen, een klasfoto maken, en die op sociale media delen onder de hashtag #pyjamadag.

De programmatie op kinderzender Ketnet staat vandaag/vrijdag in het teken van de pyjamadag, en ook radiozender MNM zet de actie in de kijker.

Bron: Belga

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone