Mediterraan dieet: verminder het cardiovasculair risico - VivaGezond

Mediterraan dieet: verminder het cardiovasculair risico

Een mediterraan dieet vermindert het risico op cardiovasculaire ziekten met 30%.

Een mediterraan dieet, dat betekent meer: fruit en groenten, graanproducten, gedroogde groenten (linzen, spliterwten, grauwe erwten, gedroogde bonen), vis en schaaldieren (sardines, haring, makreel), oliehoudende vruchten (noten, hazelnoten, niet gezouten amandelen, olijven, pimpernoten, pijnboompitten), verse melkproducten, olijfolie (om te koken en te kruiden) of koolzaad- of notenolie (koude bereidingen), honing (zoete huisbereide gerechten in kleine hoeveelheid).

En minder: vlees, boter, mayonaise, vette sauzen, suiker, zoetigheid, patisserie, zoete koekjes, zoute snacks en kant-en-klaarmaaltijden.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

Articles similaires