Platform met informatie over terugbetaalbare geneesmiddelen - VivaGezond

Platform met informatie over terugbetaalbare geneesmiddelen

Pfizer kondigt de lancering aan van MediCHECK, een referentieplatform met informatie over terugbetaalbare geneesmiddelen, dat vanaf 17 oktober online beschikbaar zal zijn.

Het platform heeft als doel het grote publiek kennis te laten maken met de wereld van de geneesmiddelen door kwalitatieve, objectieve en begrijpbare informatie te verschaffen, onder meer over nieuwe regelgevingen die heel wat verwarring hebben teweeggebracht, zoals VOS en opgelegde quota voor het voorschrijven van ‘goedkope geneesmiddelen’.

Een goed geïnformeerde patiënt is een patiënt die de keuzes van de arts m.b.t. het voorschrift begrijpt, die kan dialogeren met zijn arts en apotheker
en die zich comfortabel voelt met de behandeling die hem wordt voorgeschreven.

Het platform concentreert zich rond de website www.medi-check.be. Het doel is de patiënt te informeren over de oorsprong van een geneesmiddel, de verschillende categorieën van geneesmiddelen (origineel, voordelig origineel, generisch), en hun weerslag op onderzoek en ontwikkeling van nieuwe moleculen die de ziektes van morgen zullen behandelen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone