Recept: parmigiani
This post is also available in: Frans
Ingrediënten voor 4 personen
– 3 aubergines
– 250g mozzarella
– 8 rijpe tomaten
– 1 el gemengde kruiden naar smaak: tijm, rozemarijn, salie…
– 1 teentje knoflook
– 80g geraspte parmezaan
– 2 el olijfolie
– 2 el balsamico
– peper en zout
Bereiding
Maak een tomatensaus met de gepelde en in stukken gesneden tomaten, de kruiden, peper, zout en een geperst teentje look, of gebruik tomaten uit blik.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1/2cm dik.
Meng de olie en de balsamico met peper en zout in een kommetje.
Bedek 2 ovenplaten met aluminiumfolie en ‘beschilder’ licht met het oliemengsel met behulp van een keukenpenseel.
Leg de aubergines op de ingesmeerde platen en bestrijk de aubergines ook licht met het oliemengsel.
Laat 30min garen in een voorverwarmede oven op 160°C.
Rasp de parmezaan.
Maak de parmigiani klaar in een diepe ovenschotel: begin met een laagje tomatensaus, daarna een laag aubergines, 1/3e van de mozzarella en 1/4e van de parmezaan, maak zo drie lagen en eindig met een laag tomatensaus en de geraspte parmezaan.
Laat 30 minuten bakken op 160°C.
Tip
Deze parmigiani wordt heerlijk licht door het grillen met weinig vet van de aubergines. Ook andere in plakjes gesneden groenten kan men op deze manier garen en zo extra smaak geven zonder ze in het vet te drenken.
Voedingswaarden per portie – referentie-innames %
Energie 1.680kJ / 400kcal – 20%
Vetten 22,9g – 35%
Koolhydraten 25,4g – 43%
Eiwitten 9,1g – 15%
Vezels 10,2g – 34%
Per 100g : 261kJ / 63kcal