Recept: risotto met aubergine en geitenkaas - VivaGezond

Recept: risotto met aubergine en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

– 2 aubergines

– 300 g risottorijst

– 150 g zachte geitenkaas

– 1 citroen

– 1 teen knoflook

– 1 liter groentebouillon

– 15 g basilicum

Bereiding

Snijd de aubergine in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.

Bak de aubergine en knoflook 6 minuten in een pan met de olie. Voeg de rijst toe en laat deze 3 minuten mee bakken tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en ga zo door tot de risotto gaar is (+- 20 minuten).

Neem de risotto van het vuur.

Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de rasp en het sap toe aan de risotto.

Verkruimel de geitenkaas en snijd de basilicumblaadjes. Meng samen met wat peper en zout door de risotto.

Serveer de risotto direct.

Voedingswaarden per portie – referentie-innames %

Energie 2.008kJ/ 480 kcal – 24%

Vetten 18 g – 26%

Koolhydraten 64 g – 25%

Eiwitten 12 g – 24%

Vezels 4 g – 13%

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone