Recept: rode bietendip met geitenkaas en balsamico
This post is also available in: Frans
Ingrediënten voor 4 personen
– 125g verse geitenkaas
– 125g gekookte rode bieten
– 2 el balsamicoazijn
– muskaatnoot, peper, zout
– 4 sneetjes brood
Bereiding
Plet de rode bieten fijn, samen met de geitenkaas, het balsamicoazijn en de kruiden.
Dien op als aperitiefhapje of als voorgerecht op een bedje van veldsla met notenolie.
Tip
Deze dip is snel en makkelijk te bereiden en veelzijdig. Gebruik ze in een wrap, als ‘spread’ met een broodje kip of als sausje bij gevogelte. Balsamicoazijn kunt u ook vervangen door een vruchtenazijn naar keuze.
Voedingswaarden per portie – referentie-innames %
Energie 684kJ/ 163kcal – 8%
Vetten 6,8g – 10%
Koolhydraten 17,6g – 6%
Eiwitten 7,2g – 12%
Vezels 2,2g – 7%
Per 100g: 723kJ/ 172kcal