Recept: rode bietendip met geitenkaas en balsamico - VivaGezond

Recept: rode bietendip met geitenkaas en balsamico

This post is also available in: Frans

Ingrediënten voor 4 personen

– 125g verse geitenkaas

– 125g gekookte rode bieten

– 2 el balsamicoazijn

– muskaatnoot, peper, zout

– 4 sneetjes brood

Bereiding

Plet de rode bieten fijn, samen met de geitenkaas, het balsamicoazijn en de kruiden.

Dien op als aperitiefhapje of als voorgerecht op een bedje van veldsla met notenolie.

Tip

Deze dip is snel en makkelijk te bereiden en veelzijdig. Gebruik ze in een wrap, als ‘spread’ met een broodje kip of als sausje bij gevogelte. Balsamicoazijn kunt u ook vervangen door een vruchtenazijn naar keuze.

Voedingswaarden per portie – referentie-innames %

Energie 684kJ/ 163kcal – 8%

Vetten 6,8g – 10%

Koolhydraten 17,6g – 6%

Eiwitten 7,2g – 12%

Vezels 2,2g – 7%

Per 100g: 723kJ/ 172kcal

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone