Recept: tagliatelle met andijvie en gorgonzola
This post is also available in: Frans
Ingrediënten voor 4 personen
– 2 andijvie
– 2 rode uien
– 150g gorgonzola
– 400g volkoren tagliatelle
– 1 el gemengde kruiden naar smaak: tijm, rozemarijn, salie…
– 2 el olijfolie
– peper en zout
Bereiding
Was de andijvie en snijd ze in reepjes. Snijd de uien in fijne ringen en stoof ze aan met de andijvie in de olie. Zet het vuur op de laagste stand om de groenten warm te houden.
Breng op smaak met peper, zout en de fijngehakte kruiden.
Kook de tagliatelle al dente en hou een kopje over van het kookwater.
Voeg de tagliatelle toe aan de andijvie en meng.
Voeg de gorgonzola in stukjes toe aan de pasta en roer tot de kaas smelt.
Tip
Om het u makkelijk te maken kunt u voor dit recept ook 450g diepvriesandijvie gebruiken of bladspinazie. Voor een lichtere versie vervangt u de helft van de gorgonzola door ricotta.
Voedingswaarden per portie – referentie-innames %
Energie 2.041kJ/ 486kcal – 24%
Vetten 11,3g – 17%
Koolhydraten 63,3g – 23%
Eiwitten 25,7g – 44%
Vezels 3,1g – 10%
Per 100g: 441kJ/ 106kcal