Twee Belgen op drie gebruiken homeopathische geneesmiddelen! - VivaGezond

Twee Belgen op drie gebruiken homeopathische geneesmiddelen!

This post is also available in: Frans

Homeopathie kent een steeds groter succes in België. Dat blijkt uit een recente studie (1): twee Belgen op drie gebruiken homeopathische geneesmiddelen om de meest voorkomende pijnen in het dagelijkse leven te behandelen.

Een cijfer in opmars

Dat cijfer is een forse toename in vergelijking met 2011. Toen gebruikten slechts 50% van de Belgen homepathische geneesmiddelen. Het toont aan dat er bij de bevolking een stijgende interesse voor homeopathie bestaat, dat de derde meest geciteerde vorm van geneeskunde blijft. Er is een stijgende lijn vast te stellen in het vertrouwen in de mogelijkheden van homeopathie om aandoeningen als stress, angststoornissen (waaronder slaapproblemen), spijsverteringsproblemen, allergieën en winterkwaaltjes te verhelpen.

Waarom homeopathie?

Het natuurlijke karakter blijft het belangrijkste argument. Het is duidelijk dat de idee dat homeopathie natuurlijk is, dat het geen neveneffecten veroorzaakt en dat het dus niet schadelijk is voor de gezondheid bij de Belgische bevolking sterk ingeburgerd is. De wil om geneesmiddelen van chemische origine te vermijden, is sterk aanwezig bij gebruikers van homeopathie.

Een belangrijke tendens die eveneens uit dit onderzoek te distilleren valt, is het grote bewustzijn van de Belgen van het milieu en de gevolgen daarvan op hun veranderde levenswijze. Vandaag is gezondheid meer dan alleen maar een therapeutisch prestatie: het gaat niet meer om genezen, maar wel degelijk over niet ziek te worden!

Informatie nodig?

Wenst u meer informatie, aarzel dan niet om er uw apotheker op aan te spreken. Hij heeft de nodige vorming genoten om u gezondheidsadvies te geven in verband met homeopathie!

Referentie
1.    Studie Dedicated “Bekendheid en imago van homeopathie in België”, op vraag van de Laboratoires Boiron, uitgevoerd in juni 2013 in België bij een representatief staal van 1.091 mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone