Vrouwen breken door in farmasector - VivaGezond

Vrouwen breken door in farmasector

Eén op de drie leidinggevenden in de farmasector is een vrouw: “We zijn op de goede weg”, klinkt het.

Het aandeel vrouwen in leidinggevende posities in de farmasector ligt op 31,5%. In het managementteam klimt het aandeel vrouwen zelfs tot 41%. En bijna twee op de drie tewerkgestelden in de onderzoeksteams (62%) zijn vrouwen.

“De farmaceutische industrie is een sector waar de sterke kanten van vrouwen naar waarde wordt geschat”, zegt Catherine Rutten, CEO van pharma.be, de koepelvereniging van de innovatieve geneesmiddelenindustrie in België. pharma.be zelf kent heel wat vrouwen in het management.

Bijna 1 op de 3 leidinggevende functies (31,5 %) in de farmaceutische sector wordt ingevuld door een vrouw. Helemaal niet slecht, vergeleken met andere sectoren. In de telecommunicatie is dat een kwart, in de verzekeringssector ook, in de energiesector amper 13%. Dat blijkt uit het 2016 rapport van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.

Daarbij wel de kanttekening dat er nog een aanzienlijk verschil bestaat tussen het aandeel tewerkgestelde vrouwen en het aandeel leidinggevende vrouwen. Maar dat geldt ook voor de andere sectoren.

Tabel vrouwen sectoren

Bron: 2016 rapport Instituut Gelijkheid Vrouwen en Mannen

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone