Yoghurt, een gezond tussendoortje op elke leeftijd! - VivaGezond

Yoghurt, een gezond tussendoortje op elke leeftijd!

This post is also available in: Frans

Een tussendoortje en een vieruurtje zijn niet verplicht, maar ze kunnen u niettemin helpen om te wachten tot het moment van het middag- of avondmaal is aangebroken. We ondervinden vaak moeilijkheden om de juiste keuze te maken voor dat tussendoortje.

Yoghurt, de ideale oplossing

Het is niet alleen lekker, maar ook een gezond “hapje” met gepaste voedingswaarde. Weinig tussendoortjes bieden tegelijkertijd proteïnes, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen in hoeveelheden die interessant zijn voor onze gezondheid.

Een eetpatroon met hoge voedingswaarde, alsook met proteïnes, laat toe om de caloriewaarde te controleren en waardevolle voedingsstoffen op te nemen.

In een nieuwe studie ove Amerikaanse vrouwen werd aangetoond dat de regelmatige consumptie van yoghurt helpt om een gezond gewicht te behouden terwijl tegelijk toch waardevolle voedingsstoffen worden opgenomen.
Deze studie bevestigt dus opnieuw dat yoghurt niet alleen een lekker maar ook een gezond tussendoortje is dat deel uitmaakt van een evenwichtige voeding.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone